Hiab poszukuje najlepszego operatora żurawi w trakcie zawodów World Crane Championships 2015

CARGOTEC CORPORATION, INFORMACJA PRASOWA, 2 LIPIEC 2014 r., 11:00 (EEST)

Hiab, jedna ze spółek korporacji Cargotec, zaprasza najlepszych operatorów żurawi na świecie do udziału w mistrzostwach World Crane Championships 2015. Zwycięzca otrzyma nagrodę o wartości 25 000 EUR.

Carl Gustaf Göransson, starszy wiceprezes Hiab ds. sprzedaży i marketingu: „Do udziału w zawodach zapraszamy wszystkich operatorów żurawi z całego świata. Zawody organizujemy, aby spotkać się z wyjątkowymi operatorami i uhonorować ich”.

Pierwsza runda kwalifikacyjna odbyła się podczas pokazów Vestfyn Traekker zorganizowanych w dniach 23–25 maja w Danii. Kolejne rundy kwalifikacyjne  zostaną rozegrane w 11 krajach na całym świecie.

Zwycięzcy kwalifikacji przejdą bezpośrednio do finałów, które odbędą się podczas pokazów Commercial Vehicle Show w Birmingham (Wielka Brytania) w dniach 14–16 kwietnia 2015 r. Zwycięzca  otrzyma czek na kwotę 20 000 EUR na zakup nowego żurawia oraz czek podróżny na kwotę 5000 EUR.

Prezes firmy Hiab, Roland Sundén: „Siedemdziesiąt lat temu Eric Sundin, szwedzki producent nart, który w 1944 roku został współzałożycielem Hiab, opracował rozwiązanie Hiab Method,  inicjujące trwającą do dziś rewolucję w branży przeładunku. Międzynarodowe zawody tego typu nie odbyły się nigdy wcześniej – chcemy uczcić 70. rocznicę założenia Hiab, zapraszając operatorów żurawi do udziału w World Crane Championship”.

Podczas zawodów operatorzy żurawi samochodowych będą wykonywać trudne manewry na czas. Jednak sama prędkość to za mało, aby  zapewnić sobie zwycięstwo. Podczas jednej z konkurencji operatorzy będą musieli przewrócić beczki napełnione wodą, nie wysuwając żurawia ponad poprzeczkę. Operatorzy będą musieli wykazać się ostrożnością i precyzją, aby nie dotknąć przeszkód. Błędy będą karane poprzez doliczenie czasu, a w najgorszych przypadkach – poprzez dyskwalifikację. Tor wykorzystywany podczas zawodów został opracowany i przetestowany przez posiadającego bogate doświadczenie tajemniczego operatora o imieniu Eric.

„Podczas sprawdzania toru Eric osiągnął niesamowity czas. Ciekawe, kto pobije go jako pierwszy” – mówi ł Carl Gustaf Göransson.

Aby  zapewnić wszystkim operatorom jednakowe warunki startu, podczas zawodów używane  będą wyłącznie żurawie HIAB X-HiPro 192. Dzięki innowacyjnym funkcjom HIAB X-HiPro 192 jest najnowocześniejszym modelem na rynku, zapewniającym niezrównaną wydajność, prędkość i precyzję, a także pozwalającym operatorowi skoncentrować się na wykonywanym zadaniu. Uczestnicy, chcący przygotować się do kwalifikacji, mogą z łatwością ustawić tor treningowy korzystając ze zwykłych palet EURO i beczek z wodą.

Szczegółowe informacje, regulamin zawodów do pobrania, plany torów i formularz rejestracyjny znajdują się na stronie internetowej Hiab: www.hiab.com

W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt:
Carl Gustaf Göransson, starszy wiceprezes Hiab ds. sprzedaży i marketingu;
e-mail: carl.gustaf.goransson@hiab.com
Lotta Clausen, wiceprezes działu komunikacji Hiab; e-mail: lotta.clausen@hiab.com, tel.: +46-372-378138

Hiab jest światowym liderem w dziedzinie przeładunku drogowego. Najważniejsza jest dla nas satysfakcja klienta. Firma zatrudnia około 2700 profesjonalistów, którzy pracują nad dostarczaniem odbiorcom na całym świecie produktów i usług o niezrównanej wydajności. Nasz asortyment obejmuje żurawie cargo HIAB, żurawie leśne i recyklingowe JONSERED, żurawie leśne LOGLIFT, podwieszane wózki widłowe MOFFETT oraz urządzenia do wymiany nadwozi MULTILIFT, jak również platformy załadunkowe DEL, WALTCO i ZEPRO. www.hiab.com

Hiab jest częścią Cargotec. W 2013 roku obroty firmy Cargotec wynosiły 3,2 miliarda euro. Przedsiębiorstwo zatrudnia około 11 000 pracowników. Akcje Cargotec klasy B są notowane w helsińskim oddziale NASDAQ OMX. Ich symbol giełdowy to CGCBV. www.cargotec.com

Din sökning på "" gav träffar.

Searching